Szexelj többet az egészséged érdekében, mutatjuk az okokat!





A szex jótékony hatással van mind a fizikai, mind a mentális egészségre, valamint a hangulatot is javítja. A nemek között azonban vannak különbségek!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.27.
szexualitás

A szex előnyei közé tartozik, hogy erősíti az immunrendszert. Már a heti rendszeresség is 30 százalékkal megnöveli a szervezet ellenanyag-termelését, ezenkívül a megemelkedett pulzusszám a szívet is edzi. Egy tanulmány arra jutott, hogy a rendszeres együttlét a nőknél csökkenti a szívbetegségek kockázatát, ám a magas szexuális aktivitás növelheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát a férfiaknál.

Ez a férfiakat érintő következtetés a legtöbb korábbi kutatásnak ellentmond, így igazolásához további vizsgálatokra van szükség. Mindenesetre a szívproblémákkal küzdő férfiak érdemes kikérniük orvosuk véleményét és esetlegesen mértéktartóbbnak lenniük.

Az intim együttlét a mentális és a fizikai egészséget is javítja Fotó: Shutterstock

A kutatók megállapították, hogy a gyakori ejakuláció csökkentheti a prosztatarák kockázatát. A tanulmány csaknem 30 000 férfi adatain alapul. Arra a következtetésre jutottak, hogy azoknál, akik havonta 21-nél többször ejakulálnak, alacsonyabb volt a prosztatarák kockázata, mint azoknál, akiknél ez csak havonta csak 4-7 alkalommal történik meg.

A szex a stresszoldás természetes módja is lehet. Az együttlét során olyan hormonok szabadulnak fel, amelyek csökkentik a stresszt és elősegítik a jó alvást. Ha mindez nem lenne elég, az intimitás pozitív hatással van a közérzetre és az önbizalomra is!





Ezeket olvastad már?
Így készítsünk öblítőt házilag!

Így készítsünk öblítőt házilag!

Súlyos figyelmeztetés: évente hat embert öl meg ez a népszerű étel

Súlyos figyelmeztetés: évente hat embert öl meg ez a népszerű étel

Így keressünk pénzt a lakásunkkal!

Így keressünk pénzt a lakásunkkal!

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás